Kto najbardziej potrzebuje kawy w pracy?
03 października, 2011
Pijecie kawę w pracy? Wielu pracowników nie wyobraża sobie rozpoczęcia dnia bez kubka świeżo zaparzonej kawusi (lub nieszczególnie zdrowej, kawy rozpuszczalnej). Kto potrzebuje kawy najbardziej? Poznajcie 15 zawodów, w których brak kawy wyraźnie obniża produktywność.
CareerBuilder wraz z producentem pączków, siecią Dunkin Donuts, przeprowadzili w USA badanie dotyczące wpływu kawy na produktywność pracowników. Ustalono, że 46% tych pracowników, którzy zwykli pijać kawę w pracy uważa, że jej brak znacząco wpływa na to, jak pracownicy radzą sobie w pracy. Kto potrzebuje kawy najbardziej?
- Naukowcy oraz technicy laboratoryjni
- Marketingowych i specjaliści Public Relations
- Administracja pionów związanych z edukacją (czyli np. panie z dziekanatów)
- Pisarze i edytorzy
- Administracyjni pracownicy służby zdrowia
- Lekarze
- Kucharze
- Profesorzy
- Pracownicy Socjalni
- Finansiści
- Opiekunowie społeczni
- Specjaliści HR związani z systemami płac
- Pielęgniarki
- Pracownicy struktur rządowych
- Robotnicy wykwalifikowani (np. hydraulicy)
A wy pijecie w pracy kawę czy wolicie herbatę?