Kawa, która naprawdę może „kopnąć”

rp_kawa-przed-rozmowa3-460x306.jpgCzy jesteście uzależnieni od porannej kawy? Ci, którzy nie mogą przeżyć poranka bez odpowiedniej dawki kofeiny mogą zacząć marzyć o nowej kawie o nazwie „Asskicker” – swoją nazwę zawdzięcza 80-krotnie wyższej dawce kofeiny niż typowe pojedyncze espresso.

5  gram kofeiny – 80 razy więcej niż normalnie – tyle zawiera kawa w Viscous Coffee, kawiarni w Adelajdzie w Australii. Podawana jest wraz z ostrzeżeniem, że nie powinna być pita przez osoby z problemami z ciśnieniem i chorobami serca. Kawa, którą podają w kawiarni, powinna być spożywana nie na raz, ale w ciągu 4 godzin. Inaczej może poważnie zaszkodzić. Pytanie tylko, jak pić kawę przez 4 godziny tak, by była nadal ciepła?

Taki wynalazek prowokuje wyzwanie: wypić kawę jak najszybciej i być we względnie dobrej formie…

Tagi: