Kawa, która naprawdę może „kopnąć”

kawa przed rozmowa3 460x3061 Kawa, która naprawdę może „kopnąć”Czy jesteście uzależnieni od porannej kawy? Ci, którzy nie mogą przeżyć poranka bez odpowiedniej dawki kofeiny mogą zacząć marzyć o nowej kawie o nazwie „Asskicker” – swoją nazwę zawdzięcza 80-krotnie wyższej dawce kofeiny niż typowe pojedyncze espresso.

5  gram kofeiny – 80 razy więcej niż normalnie – tyle zawiera kawa w Viscous Coffee, kawiarni w Adelajdzie w Australii. Podawana jest wraz z ostrzeżeniem, że nie powinna być pita przez osoby z problemami z ciśnieniem i chorobami serca. Kawa, którą podają w kawiarni, powinna być spożywana nie na raz, ale w ciągu 4 godzin. Inaczej może poważnie zaszkodzić. Pytanie tylko, jak pić kawę przez 4 godziny tak, by była nadal ciepła?

Taki wynalazek prowokuje wyzwanie: wypić kawę jak najszybciej i być we względnie dobrej formie…