Kawa i łyżeczka w jednym
Kawa jest niezwykle istotnym elementem pracy – zwłaszcza ta poranna. Są pracownicy, którzy nie wyobrażają sobie bez niej życia. Nic więc dziwnego, że producenci starają się maksymalnie wykorzystać nasz kawowy nałóg i przygotowują różne – niekiedy dość niestandardowe propozycje. Mieliśmy już okazję zapoznać się z kawą w sztyfcie – teraz czas na kawę na patyku.
Kawa na patyku to połączenie mieszadełka i porcji kawy, która w formie rozpuszczalnej „przyklejona” jest do mieszadełka. Wystarczy je zanurzyć w gorącej wodzie w filiżance i chwilę pomieszać, by uzyskać gotowy do picia napój, oraz … czyste mieszadełko. Projektant tego udziwnienia kawowego – Heo Jeong Im przygotował kilka wersji kawy – od słabej latte po mocne americano.
Takie rozwiązanie jest niewątpliwie wygodne, ale czy smaczne? I niewątpliwie też ogranicza nasze codzienne pogaduchy przy ekspresie.
źródło: yankodesign.com