Kto najbardziej potrzebuje kawy w pracy?

Pijecie kawę w pracy? Wielu pracowników nie wyobraża sobie rozpoczęcia dnia bez kubka świeżo zaparzonej kawusi (lub nieszczególnie zdrowej, kawy rozpuszczalnej). Kto potrzebuje kawy najbardziej? Poznajcie 15 zawodów, w których brak kawy wyraźnie obniża produktywność.

CareerBuilder wraz z producentem pączków, siecią Dunkin Donuts, przeprowadzili w USA badanie dotyczące wpływu kawy na produktywność pracowników. Ustalono, że 46% tych pracowników, którzy zwykli pijać kawę w pracy uważa, że jej brak znacząco wpływa na to, jak pracownicy radzą sobie w pracy. Kto potrzebuje kawy najbardziej?

  1. Naukowcy oraz technicy laboratoryjni
  2. Marketingowych i specjaliści Public Relations
  3. Administracja pionów związanych z edukacją (czyli np. panie z dziekanatów)
  4. Pisarze i edytorzy
  5. Administracyjni pracownicy służby zdrowia
  6. Lekarze
  7. Kucharze
  8. Profesorzy
  9. Pracownicy Socjalni
  10. Finansiści
  11. Opiekunowie społeczni
  12. Specjaliści HR związani z systemami płac
  13. Pielęgniarki
  14. Pracownicy struktur rządowych
  15. Robotnicy wykwalifikowani (np. hydraulicy)

A wy pijecie w pracy kawę czy wolicie herbatę?